Reţea specializată în traficul de droguri în rândul tinerilor, anihilată la Constanţa

O grupare specializată în traficul de droguri în rândul liceenilor şi studenţilor a fost anihilată de poliţiştii constănţeni după investigaţii care au durat mai bine de două luni.

43 afișări
Imaginea articolului Reţea specializată în traficul de droguri în rândul tinerilor, anihilată la Constanţa

Reţea specializată în traficul de droguri în rândul tinerilor, anihilată la Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Constanţa, au supravegheat mediile frecventate de tinerii din învăţământul liceal şi universitar, precum şi a zonei unităţilor şcolare cu privire la care existau date şi informaţii despre activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri.

Astfel, la data de 7 noiembrie, oamenii legii au reuşit să prindă doi tineri, de 17 şi 20 de ani, ambii din Constanţa, care încercau să vândă 50 de grame de canabis contra sumei de 2.500 de lei.

În urma controlului efectuat atât asupra autoturismului, cât şi asupra celor doi tineri, poliţiştii au mai găsit un pistol cu gaze, încărcat cu patru cartuşe de calibru 9 milimetri, dar şi un cântar electronic ce prezenta urme de canabis.

Câteva ore mai târziu, în aceeaşi zonă, oamenii legii au depistat alţi doi tineri, de 23 şi 25 ani, ambii din Constanţa, care aveau asupra lor cinci grame de canabis pe care doreau să le vândă.

Poliţiştii Serviciului Antidrog au extins cercetările şi au reuşit după câteva ore să-l prindă în zona bulevardului 1 Mai din municipiul Constanţa pe Lucian L. (24 de ani), din Constanţa, care avea 700 de grame de canabis, destinate vânzării. Oamenii legii au aflat că drogurile deţinute de Lucian proveneau dintr-o cultură semănată, îngrijită şi culeasă de tânăr din zona localităţii Agigea, folosind seminţe de canabis din Olanda.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că din această grupare mai făceau parte alţi cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, toţi din Constanţa. Ei au fost prinşi în data de 19 noiembrie, în municipiul Constanţa, când încercau să vândă 700 de grame de haşiş cu 7.000 de euro.

Oamenii legii au descoperit că unul din cei cinci tineri, George P. (19 ani), este coordonatorul reţelei şi a cumpărat drogurile din Spania, racolând tineri cu scopul de a-l ajuta să vândă drogurile în mediul liceal şi universitar. El este cercetat în stare de arest pentru introducere în ţară în mod ilegal de droguri de risc şi trafic de droguri, iar ceilalţi tineri sunt cercetaţi în libertate pentru trafic de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici