Revelion 2013: Aproape 600 de solicitări, majoritatea urgenţe, la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov

Ambulanţa Bucureşti-Ilfov a înregistrat, în noaptea de Anul Nou, aproape 600 de solicitări, majoritatea urgenţe, printre care cazuri de leşin în spaţii publice şi de comă alcoolică, căzuţi în stradă, traumatisme şi cinci naşteri, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, dr. Alis Grasu.

1145 afișări
Imaginea articolului Revelion 2013: Aproape 600 de solicitări, majoritatea urgenţe, la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov

Aproape 600 de solicitări, majoritatea urgenţe, la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, de Revelion (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

"Solicitările au fost foarte numeroase. În doar 12 ore, au fost 586 de cazuri, cu 405 urgenţe, ceea ce înseamnă că echipajele au lucrat continuu, nu au avut timp nici măcar pentru o gustare. Din totalul urgenţelor, 134 au fost pentru lipotimii, 47 dintre acestea fiind în spaţii publice. De asemenea, au fost 24 de cazuri de comă, dintre care şase de comă alcoolică", a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Tot în Noaptea de Anul Nou, salvarea a intervenit pentru 12 căzuţi în stradă, 29 cazuri de traumatisme, 60 de afecţiuni digestive, dar şi cinci naşteri, potrivit dr. Grasu.

SABI a lucrat cu 51 de ambulanţe de urgenţă, 16 maşini de transport, 11 echipaje de urgenţă în zonele unde a fost organizat Revelionul şi nouă de consultaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici