Revoluţionarii, nemulţumiţi că nimeni din conducerea ţării nu vine la Timişoara în aceste zile

Revoluţionarii din Timişoara sunt nemulţumiţi că din 2004 nimeni din conducerea ţării nu a mai participat la manifestările dedicate comemorării evenimentelor din decembrie 1989.

1 afișare

Preşedintele Asociaţiei Victoria, Lorin Fortuna, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu a promis că va veni la Timişoara în luna decembrie, dar nu şi-a onorat promisiunea, gestul său, dar şi al parlamentarilor şi al membrilor Guvernului fiind considerat ca unul de "desconsiderare".

"Din 2004 nu a mai venit niciunul la Timişoara în aceste zile din decembrie. Preşedintele Băsescu a promis că vine (anii trecuţi – n.r.), cred că este o desconsiderare vis-a-vis de revoluţie ca fenomen, şi a doua oară faţă de Timişoara şi de importanţa acestui oraş în cadrul revoluţiei", a spus Lorin Fortuna.

El a adăugat că, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu sau preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu au putut veni, atunci ar fi trebuit să delege alţi reprezentanţi care să fie prezenţi la Timişoara.

"Este inadmisibil să nu fie trimis un reprezentant al Preşedinţiei, al Guvernului, al Parlamentului cu o anumită valoarea de reprezentare, asta dacă nu pot veni conducătorii pentru că e vorba de situaţii de forţă majoră. Nimeni nu a luat cuvântul în numele Guvernului, în numele Parlamentului sau în numele Preşedinţiei, este desconsiderare totală", a afirmat Fortuna.

La deschiderea festivă a manifestărilor de comemorare a Revoluţiei din decembrie 1989, organizată duminică în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara, au participat revoluţionari, o parte din consilierii locali, primarul şi unul dintre viceprimari şi câţiva politicieni.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de preşedintele Asociaţiei Victoria, Lorin Fortuna. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici