Rezultate BAC 2021. Promovabilitate zero în peste 40 de licee din ţară

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că în peste 40 de licee din ţară a fost înregistrată promovabilitate zero la ediţia din acest an a Bacalaureatului.

2539 afișări
Imaginea articolului Rezultate BAC 2021. Promovabilitate zero în peste 40 de licee din ţară

Avem peste 40 de licee şi vom face o analiză pe fiecare liceu în parte. Vom vedea care sunt măsurile care se impun”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta nu a oferit detalii despre aceste licee, dar a spus că în aceste cazuri „cu siguranţă cauzele sunt extrem de grave”.

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat este la nivel naţional de 69,8%. Conform ministrului, este cea mai mare rată din ultimii 10 ani, cu excepţia anului 2017.

Tot luni, ministrul Educaţiei a spus că sunt diferenţe notabile între notele înainte de contestaţii şi rezultatele finale. În ce priveşte miile de lucrări cu note diferite faţă de corectura iniţială, Sorin Cîmpeanu spune că este vorba despre „subiectivism uman”. „Poate fi eliminat prin corectarea digitalizată a lucrărilor pentru examenele naţionale, începând cu evaluarea la clasa a doua, a patra, a şasea şi clasa a opta, de anul viitor, începând cu o evaluare într-un proces pilot pentru bacalaureat tot de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman şi putem avea rezultate mult mai concludente”.

Rezultatele finale la BAC 2021 au fost afişate vineri, la ora 13. Au fost depuse 56.000 de contestaţii, a anunţat ministrul Educaţiei. Anul acesta, în sesiunea iunie 2021 au fost acordate 146 de medii de 10. 
 

BAC 2021. Câţi absolvenţi au promovat?

 
69.8% este rata de promovare la examenul de Bacalaureat din acest an, anunţă Sorin Cîmpeanu. El spune că, statistic, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, cu excepţia anului 2017. 
 
Ministrul Educaţiei menţionează că 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia de dinainte de contestaţii, iar numărul total de candidaţi promovaţi este de 88.587.
 

BAC 2021. Ce trebuie să ştii despre rezultatele la Bacalaureat?

 
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
 
Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut - 62,9%.
 
Rezultatele au fost afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor. 
 
Anul trecut, după contestaţii, a fost înregistrată o creştere cu 1,6 puncte procentuale a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat. Ministerul Educaţiei a anunţa că 64.5% dintre elevii prezenţi la examenele bacalaureatului au promovat probele, după modificarea notelor în cadrul contestaţiilor, faţă de 62.9% înainte de contestaţii. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici