REZULTATE BACALAUREAT 2012 JUDEŢUL MEHEDINŢI: Aproape 70 la sută dintre elevi au picat examenul

Aproape 70 la sută dintre elevii care au susţinut BACALAUREAT 2012 în sesiunea din vară a acestui an nu au reuşit să promoveze examenul în judeţul Mehedinţi, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi.

1527 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2012 JUDEŢUL MEHEDINŢI: Aproape 70 la sută dintre elevi au picat examenul

REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL MEHEDINŢI: Aproape 70 la sută dintre elevi au picat examenul

Conform sursei citate, în judeţul Mehedinţi, 69,12 la sută dintre cei aproximativ 3.200 de elevi care au susţinut bacalaureatul nu au reuşit să obţină note de trecere la probele scrise, astfel încât să promoveze examenul.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marian Şuţă, datele centralizate pe judeţ, până duminică, în jurul orei 10.30, arată că examenul de bacalaureat a fost promovat de 30,88 la sută dintre elevii care l-au susţinut în sesiunea iunie - iulie 2012.

Promovabilitatea în judeţul Mehedinţi, în sesiunea iunie - iulie 2012, este cu trei puncte procentuale mai peste cea înregistrată în sesiunea iunie - iulie 2011, când 27,5 la sută au reuşit să promoveze examenul de BACALAUREAT.

Ministerul Educaţiei a început să publice primele rezultate la bacalaureat 2012 atât la liceele unde s-a dat examenul, cât şi online, pe edu.ro.

În sesiunea din iunie - iulie 2011, două licee din judeţul Mehedinţi au avut promovabilitate zero. Astfel, la Grupul Şcolar Agricol Halânga şi Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, din Drobeta Turnu Severin niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2011.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici