REZULTATE BACALAUREAT 2014 ARAD: Promovabilitate de 50,66 la sută, cu peste un procent mai mare decât în 2013

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2014 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul ARAD. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene. Promovabilitatea la bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 50,66 la sută în judeţul Arad, fiind cu peste un procent mai mare decât anul trecut.

1013 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 ARAD: Promovabilitate de 50,66 la sută, cu peste un procent mai mare decât în 2013

REZULTATE BACALAUREAT 2014 ARAD (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Promovabilitatea la bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 50,66 la sută în judeţul Arad, fiind cu peste un procent mai mare decât anul trecut, însă la două licee din municipiul Arad niciun candidat nu a promovat examenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a finalizat centralizarea rezultatelor obţinute de candidaţii sesiunii de vară a bacalaureatului, promovabilitatea în judeţ fiind de 50,66 la sută.

Faţă de sesiunea din vara anului trecut, înainte de contestaţii, promovabilitatea în judeţ este uşor mai ridicată, în 2013 fiind de 49,58 la sută.

Conform datelor oferite de ISJ, procentul de promovabilitate în cazul absolvenţilor din promoţia actuală este mult mai mare decât pentru candidaţii din promoţiile anterioare. Astfel, 57,04 la sută din candidaţii promoţiei actuale au fost declaraţi promovaţi, în timp ce numai 16,12 la sută din candidaţii promoţiilor anterioare au obţinut media de promovare.

La două licee din municipiul Arad - Liceul Tehnologic de Transporturi Auto "H. Coandă" şi Liceul UCECOM "Spiru Haret" - niciun candidat nu a obţinut media 6, necesară pentru a promova bacalaureatul.

Liceele arădene unde s-au obţinut cele mai bune rezultate la bacalaureat sunt: Colegiul Naţional "M. Nicoară" din Arad - 98.67 la sută, Liceul Pedagogic "D. Ţichindeal" Arad - 93.44 la sută, Colegiul Naţional "E.G. Birta" Arad - 90.91 la sută, Liceul Teologic Bapatist "Alexa Popovici" Arad - 90.74 la sută, Colegiul Naţional "V. Goldiş" Arad - 88.15 la sută, Liceul Tehnologic Vinga - 73.68 la sută, Colegiul Economic Arad - 72.20 la sută, Liceul de Arte "S. Drăgoi" - 68.22 la sută, Liceul Teoretic "A.M. Guttenbrunn" - 62.65 la sută, Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad - 58.33 la sută.

În judeţul Arad, 3.353 de absolvenţi de liceu s-au înscris la bacalaureat, iar 2.858 dintre aceştia s-au prezentat la toate probele, rezultând 158 de absenţi.

În timpul probelor au fost eliminaţi patru candidaţi, fie pentru că au fost prinşi cu fiţuici de pe care copiau, fie pentru că aveau telefoane mobile sau chiar tehnologie mai performantă, cum ar fi un pix cu o cameră video încorporată, găsită asupra unui tânăr.

La nivel naţional, promovabilitatea la bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea contestaţiilor, este de 58,99%, după centralizarea a 97,19% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei.

Rezultatele înaintea contestaţiilor se vor afişa până luni şi în aceeaşi zi absolvenţii vor putea depune contestaţii. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 iulie.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2014 vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12:00. CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00

Mai jos veţi găsi REZULTATE BAC 2014, de îndată ce ele vor fi publicate de EDU.RO.

În perioada 8 -10 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la data de 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici