REZULTATE BACALAUREAT 2014 Brăila: Mai puţin de o treime dintre candidaţii la sesiunea a doua au promovat

Mai puţin de o treime dintre candidaţii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului din judeţul Brăila au promovat examenul, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean apreciind că rezultatul ”este unul normal”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

184 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Brăila: Mai puţin de o treime dintre candidaţii la sesiunea a doua au promovat

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Brăila: Mai puţin de o treime dintre candidaţii la sesiunea a doua au promovat (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului general al ISJ Brăila, Iulian Danielescu, procentul de promovare la sesiunea de toamnă a bacalaureatului a fost de 30, 41, din seria curentă promovând 29, 01 la sută dintre candidaţi, iar din seriile anterioare 33, 17 la sută.

”Consider că rezultatul pentru sesiunea de toamnă este normal. Acest procent, ţinând cont că acum s-au prezentat doar corigenţii şi cei care nu au promovat sesiile anterioare, este bun. Am înţeles că este peste media naţională, deci înseamnă că elevii din Brăila s-au pregătit cu simţ de răspundere pentru acest examen, oricum, nu ne gândim la un rezultat mai bun când vine vorba despre sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Vom analiza rezultatele pe toate unităţile de învăţământ liceal şi în funcţie de rezultatele analizei vom lua măsuri în următorul an şcolar. E un rezultat normal pentru examenul de toamnă”, a declarat pentru MEDIAFAX şeful ISJ Brăila, Iulian Danielescu.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici