REZULTATE BACALAUREAT 2014 Buzău: Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat în a doua sesiune

Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu din judeţul Buzău care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat, oficialii din Inspectoratul Şcolar precizând că ”era de aşteptat” un astfel de rezultat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

260 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Buzău: Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat în a doua sesiune

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Buzău: Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat în a doua sesiune (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului general al IS J Buzău, Geta Burducea, 30, 08 la sută dintre absolvenţii de liceu care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat examenul, rezultatele fiind asemănătoare cu cele obţinute anii trecuţi, în aceeaşi sesiune.

Conform sursei citate, la Buzău, au fost înscrişi la bacalaureatul de toamnă 1.571 de elevi, însă doar 883 au fost evaluaţi, restul lipsind sau fiind eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să fraudeze examenul. Dintre aceştia, au luat examenul 394 de candidaţi.

Potrivit lui Burducea, la Colegiul Hasdeu, un singur absolvent s-a înscris să dea bacalaureatul în această sesiune şi a promovat, ceea ce face ca rata de promovare la acest examen să fie de sută la sută. La Liceul de Arte Margareta Sterian, promovabilitatea a fost de 84 la sută, iar la Seminarul Teologic 75 la sută dintre absolvenţi au obţinut cel puţin nota 6.

”Ne aşteptam la un asemenea rezultat pentru această sesiune. Se înscrie în tendinţa rezultatelor obţinute la bacalaureatul de toamnă din anii trecuţi, suntem peste media pe ţară. Ar trebui ca elevii să se aplece mai mult peste acest examen, să-i acorde mai multă atenţie, dar ar trebui să se introducă şi o probă din cele pe care le studiază elevii de la liceele tehnologice. Trebuie să li se dea ocazia să dea examen la materiile pe care le studiază în cei patru ani de liceu, nu să fie obligaţi să dea examen la materii pe care nu le-au studiat la fel de intens ca disciplinele de profil tehnologic dacă ei sunt la un astfel de profil”, a declarat pentru MEDIAFAX şeful ISJ Buzău, Geta Burducea.

Conform sursei citate, la prima probă de examen, respectiv testarea scrisă la română, au promovat 78, 66 la sută dintre candidaţi, la cea de-a doua, respectiv matematică sau istorie, au luat examenul 45, 4 la sută dintre elevi, iar la proba a treia au promovat 42. 96 la sută.

Un singur candidat de la Buzău a reuşit să ia nota 10 în această sesiune, nota fiind obţinută la limba română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici