REZULTATE BACALAUREAT 2014 SIBIU: Promovabilitate de 69,02%, cu aproape şase procente mai mare decât anul trecut

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2014 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul SIBIU. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene. Promovabilitatea înainte de contestaţii este de 69,02 la sută în judeţul Sibiu, cu aproape şase procente mai mare decât în vara anului trecut.

667 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 SIBIU: Promovabilitate de 69,02%, cu aproape şase procente mai mare decât anul trecut

REZULTATE BACALAUREAT 2014 SIBIU (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 69,02 la sută în judeţul Sibiu, cu aproape şase procente mai mare decât în vara anului trecut, o elevă de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" fiind singura cu media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX că 69,02 la sută din elevii înscrişi la bacalaureat au reuşit să obţină medii peste 6.

Promovabilitatea la bacalaureat în acest an este cu aproape şase procente mai mare decât rezultatul din vara anului trecut, care a fost de 63,7 la sută, înainte de contestaţii.

Potrivit Liviei Creţulescu, în judeţul Sibiu s-au înscris la examenul de bacalaureat 2.482 de elevi, doar 2.353 dintre aceştia prezentându-se la toate probele.

De asemenea, trei elevi au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi cu telefoane mobile sau cu foi de pe care ar fi putut copia.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Sibiu, la Liceul Tehnic pentru Transport Rutier din Târnava promovabilitatea este de sută la sută.

"La această unitate s-a obţinut acest procent datorită faptului că a fost un singur elev înscris, unul prezentat şi reuşit", a precizat Livia Creţulescu.

În afara acestui liceu, cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul "Octavian Goga" - 99.07 la sută, urmat de Colegiul Naţional "Brukenthal", cu 97,44 şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", cu 97,21, toate din municipiul Sibiu.

O singură elevă din judeţ - Denisa Savu, de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" - a obţinut media 10.

Pe de altă parte, la două licee din judeţ - Liceul Tehnic "Ilie Măcelaru" din Miercurea Sibiului şi Liceul Tehnic Cisnădie - niciun candidat nu a reuşit să promoveze examenul. La prima unitate de învăţământ au fost zece elevi înscrişi, însă niciunul nu a promovat examenul, iar la cea de-a doua unitate s-au înscris nouă elevi şi s-au prezentat doar opt, de asemenea, niciunul nereuşind să obţină medie peste 6.

La nivel naţional, promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea contestaţiilor, este de 59,22%, după centralizarea a 99,88% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut, a anunţat duminică Ministerul Educaţiei.

Rezultatele înregistrate înainte de contestaţii se vor afişa până luni şi în aceeaşi zi absolvenţii vor putea depune contestaţii, între orele 12:00 şi 16:00. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 11 iulie.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2014 vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12:00. CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00

Mai jos veţi găsi REZULTATE BAC 2014, de îndată ce ele vor fi publicate de EDU.RO.

În perioada 8 -10 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la data de 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici