REZULTATE BACALAUREAT 2014 TELEORMAN: Promovabilitate de 44,10%

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2014 vor fi afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul TELEORMAN. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

1089 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 TELEORMAN: Promovabilitate de 44,10%

REZULTATE BACALAUREAT 2014 TELEORMANI (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

În judeţul Teleorman 44,10% dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, procentul, care este sub media naţională, fiind cu 9% mai mare decât cel înregistrat în acest judeţ la examenul de anul trecut.
 
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, 51,83% dintre candidaţii din seria curentă şi 20,42% dintre candidaţii care au absolvit liceul în seriile anterioare şi care au susţinut în această sesiune bacalaureatul au reuşit să ia examenul, în final promovabilitatea în judeţ fiind de 44,10%.

Conform ISJ Teleorman, acest procent este cu 9% mai mare faţă de anul trecut, când doar 35,22% dintre candidaţi au reuşit să ia examenul.

În ceea ce priveşte candidaţii care au absolvit liceul în seria curentă şi care au reuşit să ia examenul de bacalaureat, procentul acestora a crescut cu 11,40%, respectiv de la 40,43% în 2013 la 51,83% în sesiunea de vară din 2014.

În judeţul Teleorman la această sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 3.340 absolvenţi, dintre care s-au prezentat la examen 3.084 candidaţi. În timpul examenului şapte candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

În judeţul Teleorman există un liceu la care niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să ia bacalaureatul, fiind vorba despre Liceul Tehnologic "Andrei Şaguna” din localitatea Botoroaga.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2014 vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12:00. CONTESTAŢIILE vor putea fi depuse înte orele 12:00-16:00

Mai jos veţi găsi REZULTATE BAC 2014, de îndată ce ele vor fi publicate de EDU.RO.

În perioada 8 -10 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la data de 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BAC 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici