REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL ALBA: Peste jumătate dintre candidaţi nu au promovat examenul

Peste jumătate dintre candidaţii din Alba care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de vară a acestui an nu au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină medie de trecere fiind de 47,44, mai mare însă faţă de anul trecut, când promovabilitatea era de 38,45 la sută.

521 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL ALBA: Peste jumătate dintre candidaţi nu au promovat examenul

REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL ALBA: Peste jumătate dintre candidaţi nu au promovat examenul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, din cei 3.415 candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în centrele din judeţ, 1.620 au promovat, reprezentând 47,44 la sută.

O singură elevă din judeţul Alba, de la Colegiul Naţional "I. M. Klein" din municipiul Blaj, a reuşit să obţină media 10.

Potrivit sursei citate, niciun elev nu a promovat bacalaureatul la Grupul Şcolar Agromontan Albac, iar la Grupul Şcolar Agricol Ciumbrud şi la Colegiul "Timotei Cipariu" din Blaj au promovat bacalaureatul doar câte un elev.

În judeţul Alba, există şi o unitate de învăţământ cu promovabilitate sută la sută - Liceul "Sfântul Iosif" din Alba Iulia, liceu privat cu predare în limba germană, unde toţi cei nouă candidaţi au reuşit să promoveze.

În anul 2011, procentul de promovabilitate la bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 38,45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici