REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL BACĂU: Promovabilitate de 45,43 la sută înainte de contestaţii, aproape la fel ca anul trecut

Un număr de 2.408 de candidaţi înscrişi în această primă sesiune a bacalaureatului susţinută în judeţul Bacău au fost declaraţi admişi, astfel că promovabilitatea este de 45,43 la sută, un procent aproape identic cu cel înregistrat anul trecut.

592 afișări

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Bacău este, înainte de contestaţii, de 45,43 la sută, din totalul celor 5.301 candidaţi care s-au prezentat la examen, un număr de 2.882 fiind declaraţi respinşi.

Comparativ cu rezultatele înregistrate anul trecut, procentul este unul aproape identic, în condiţiile în care promovabilitatea din 2012 este cu doar 16 zecimi mai mică faţă de 2011.

"Procentul de promovabilitate în această primă sesiune este unul mediu dacă ne raportăm la rezultatele înregistrate în celelalte judeţe din ţară. Desigur, o promovabilitate de 45,43 la sută nu poate fi una mulţumitoare, însă este una normală la subiectele grele care s-au dat şi ţinând cont şi de nivelul de pregătire al candidaţilor", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, Anca Rafiroiu.

Oficialii ISJ Bacău nu au putut oferi informaţii cu privire la rezultatele obţinute pe unităţi de învăţământ.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici