Rezultate Evaluare Bucureşti: Aproape 85% din elevi au obţinut note de trecere la Evaluarea Naţională 2019

Rezultatele la Evaluare Naţională ale elevilor din Capitală arată că aproape 85% dintre cei care au susţinut probele au obţinut medii peste 5, informează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, uşor sub cifrele de anul trecut. 48 de elevi au obţinut media 10 în Capitală.

971 afişări
Imaginea articolului Rezultate Evaluare Bucureşti: Aproape 85% din elevi au obţinut note de trecere la Evaluarea Naţională 2019

Rezultate Evaluare Bucureşti: Aproape 85% din elevi au obţinut note de trecere la Evaluarea Naţională 2019

„Anul acesta am avut un număr de 13.930 de elevi înscrişi pentru Evaluarea Naţională şi o prezenţă de 99% la examen. În urma rezultatelor iniţiale, pe care astăzi (marţi, n.r) le-am afişat în toate unităţile de învăţământ, procentul mediilor peste 5 (română şi matematică – n.r.) în Bucureşti este de aproape 85%, mai exact 84,94%. Comparativ cu anul trecut, anul 2018, când am avut puţin peste, mai exact 85,30%. Putem spune că sunt rezultate liniare în cei 2 ani şi chiar în ultimii ani. La nivelul municipiului Bucureşti ne păstrăm cu aproximaţia de 85% de medii peste 5”, a explicat Liliana Maria Toderiuc, inspector general şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, la Limba şi literatura română în Bucureşti a fost înregistrat un procent de aproape 90% de note mai mari sau egale cu 5 şi 140 de note de 10. La matematică, procentul de note peste 5 este de aproape 79%, 496 fiind note de 10.

„Am reuşit să realizăm şi procentele pe tranşe de note. Sunt aproximativ comparabile şi între 5 şi 6, cam toate sunt în jur de 15-18%. Avem 15% note între 9 şi 10. Ca medii de 10, la nivelul municipiului Bucureşti avem 48 de elevi care au reuşit să ia media 10 la examen. Cel mai mare procent, dar cu diferenţe nesemnificative între celelalte tranşe de note, este de 22%, cel al elevilor care au obţinut medii între 8 şi 9. Ne-am uitat şi pe procentul de medii mai mari sau egale cu 5 la nivel naţional şi ne situăm pe locul 3, la diferenţă foarte mică, de două procente, respectiv un procent, faţă de locurile 1 şi 2”, a mai spus Toderiuc.

REZULTATE EVALUARE 2019: Primele rezultate ale Evaluării Naţionale, afişate. NOTELE la Capacitate, pe judeţe/ Când şi unde pot fi depuse contestaţiile

Din 15.300 de elevi înscrişi în Capitală, doar 173 au lipsit la acest examen.

De asemenena, nu au fost incidente pe timpul derulării probelor, fiind un singur elev eliminat la examenul de la matematică. De asemenea, în următoarea perioadă, va fi efectuată o analiză pentru a fi identificate motivele pentru care unele şcoli au înregistrat rezultate slabe.

„Există, desigur, şi alte cauze care generează eşecul şcolar, unele neimputabile unităţii de învăţământ respective, fiind legate atât de zona geografică în care se găseşte unitatea respectivă, în sensul că există, într-adevăr, poziţii geografice ale unităţii de învăţământ în zone defavorizate ale Capitalei, unde absenteismul este ridicat şi, sigur că, fără a fi prezenţi la şcoală, rezultatele nu au cum să fie dintre cele mai bune. Vom corela prezenţa la clasă, organizarea şedinţelor de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale, calitatea procesului educativ care s-a desfăşurat pe parcurs şi vom încerca să luăm toate măsurile”, a explicat inspectorul general Ioana Mihaela Neacşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici