REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă din Timiş care a depus contestaţie la toate probele scrise de la Bac a obţinut media zece | FOTO

O elevă din judeţul Timiş, care a depus contestaţie la toate cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat, după ce a obţinut note peste 9, a primit media 10, în urma recorectării lucrărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

13632 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă din Timiş care a depus contestaţie la toate probele scrise de la Bac a obţinut media zece | FOTO

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă din Timiş care a depus contestaţie la toate probele scrise de la Bac a obţinut media zece

Miriam Dobre, o elevă înscrisă la Liceul Tehnologic din oraşul Jimbolia, judeţul Timiş, a obţinut iniţial nota 9,10 la proba scrisă la Limba Română, 9,50 la Matematică şi 9,65 la Biologie. Nemulţumită de notele primite, eleva a depus contestaţie la toate cele trei discipline. Luni, în urma afişării rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor, Miriam Dobre a obţinut nota 10 la cele trei probe scrise, fiind cel de-al doilea elev din judeţul Timiş care are media maximă la examenul de Bacalaureat.

Miriam Dobre a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică şi că nu i-a venit să creadă că a obţinut media 10 la Bac.

“Am fost foarte surprinsă când am văzut că am 10 pe linie. Când am văzut că am media maximă, nu mi-a venit să cred. M-am bucurat foarte mult. Mi-a fost un pic teamă când am depus contestaţiile, mă gândeam că poate o să-mi scadă notele, că poate am greşit undeva şi nu mi-am dat seama, dar am ştiut că am făcut mai mult. Nu am înţeles de ce mi-au scăzut 90 de puncte la Limba Română, nici la Matematică nu mi-am dat seama ce puteau să-mi scadă. M-am pregătit pentru examen cu toată puterea mea şi sunt mulţumită de mine că am dat cât am putut eu. Am învăţat constant pe parcursul anului pentru Bacalaureat, iar în ultima lună mai intens”, a spus Miriam Dobre.

Eleva din judeţul Timiş a mai precizat că, în ultimii doi ani de liceu, a terminat cu media 10 pe linie.

În viitor, Miriam Dobre doreşte să devină învăţătoare şi se va înscrie la Ştiinţele Educaţiei, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Promovabilitatea în judeţul Timiş a crescut de la 63,61% la 66,96%, după afişarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat. Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara este singurul din judeţ cu promovabilitate 100%. La polul opus se află trei licee în care nu a promovat BAC-ul niciun elev.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici