REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Timiş: Aproape 70 % din elevi au luat peste 5, după contestaţii

Aproape 70 % din elevii timişeni au obţinut medii peste 5.00 la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale, nouă elevi obţinând media generală 10.00, după susţinerea acestui concurs.

936 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Timiş: Aproape 70 % din elevi au luat peste 5, după contestaţii

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Timiş: Aproape 70 % din elevi au luat peste 5, după contestaţii (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş au anunţat, miercuri după-amiază, că la examenul de Evaluare Naţională susţinut în Timiş, după afişarea rezultatelor finale, 69,13 la sută dintre elevi au obţinut medii de 5 sau peste 5, dintr-un total de 4.873 de candidaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, 78,87 la sută dintre elevii din judeţul Timiş, care au susţinut examenele la Evaluarea Naţională, au luat note mai mari sau egale cu 5 la Limba română, 92,85 la sută la Limba maternă şi 62,41 la sută la Matematică.

Nota 10.00 au avut 27 de elevi la Limba română, cu unul în plus faţă de rezultatele de dinaintea contestaţiilor şi 199 la Matematică, cu trei în plus faţă de rezultatele de dinaintea depunerii contestaţiilor. La Limba maternă nu s-a obţinut nicio notă de zece.

În total, nouă elevi au obţinut media 10.00, adică 1,61 la sută, au precizat reprezentanţii ISJ Timiş, faţă de opt elevi, câţi au fost înaintea depunerii contestaţiilor.

În judeţul Timiş, au fost depuse 150 de contestaţii la Evaluarea Naţională 2013, examenul fiind susţinut de 4.873 elevi, în 68 de centre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici