Rezultate la bacalaureat: În judeţul Braşov promovabilitatea a crescut cu doar un procent

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu doar un procent în judeţul Braşov după rezolvarea contestaţiilor depuse de unii elevi nemulţumiţi de notele primite iniţial.

658 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: În judeţul Braşov promovabilitatea a crescut cu doar un procent

Rezultate la bacalaureat: În judeţul Braşov promovabilitatea a crescut foarte puţin (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Astfel, rata de promovabilitate a crescut la 46,99, cu 1,1 procente mai multe faţă de cea iniţială, 58 de elevi fiind promovaţi în urma recorectării lucrărilor.

Potrivit inspectorului şcolar general Dorel Agache, în urma contestaţiilor, promovabilitatea a crescut de la 45,89 la sută la 46,99 la sută, 58 de elevi reuşind să promoveze examenul şi cinci picând în urma micşorării notelor.

"În urma recorectării lucrărilor, 58 de candidaţi au obţinut notele necesare pentru a trece examenul. Din cele 1.729 de contestaţii, în 242 de cazuri notele obţinute sunt mai mari, cea mai mare creştere de notă fiind de 1,40 puncte, dar au fost şi 96 de cazuri de scădere a notei de până la 2 puncte", a spus Agache.

Din cele 1.729 de contestaţii depuse în judeţul Braşov, 146 au fost pentru note care erau mai mari de nota 9,00, elevii sperând la o mărire de notă. De asemenea, au fost şi câteva contestaţii ale unor elevi care au avut nota 1,00 la examen.

Iniţial, rezultatele parţiale indicau o creştere de 0,15 procente, însă rezultatele finale au stabilit că s-a înregistrat o creştere de 1,1 procente. La Braşov, 2.365 de elevi au fost respinşi la examenul de bacalaureat.

Din cele 1.729 contestaţii, cele mai multe au fost înregistrate la limba şi literatura română (572), urmate de matematică (507), biologie vegetală (205) şi geografie (200). La Braşov nu s-a obţinut nicio notă de 10.00 şi nu a existat nicio şcoală cu promovabilitate zero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici