Rezultatele finale la Bacalaureat vor fi afişate vineri. Câţi elevi vor trece Bac-ul după rezolvarea contestaţiilor

Contestaţiile la ediţia din acest an a Bacalaureatului vor fi rezolvate până joi, urmând ca vineri să fie afişate rezultatele finale la avizierele centrelor de examinare şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

4956 afișări
Imaginea articolului Rezultatele finale la Bacalaureat vor fi afişate vineri. Câţi elevi vor trece Bac-ul după rezolvarea contestaţiilor

Rezultatele finale la Bacalaureat vor fi afişate vineri

Primele rezultate la bacalaureat au fost afişate duminică, iar luni au fost depuse contestaţiile de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise.

Au fost depuse 80.160 de contestaţii. Din totalul acestora, 26.580 au fost la Limba şi literatura română, 25.527 la Matematică, 9.568 la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizică, iar la limba maternă au contestat notele obţinute 675 de candidaţi, potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În 2010 fuseseră înregistrate aproximativ 43.000 de contestaţii la nivel naţional.

Potrivit rezultatelor înainte de contestaţii, doar unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut. Rezultatele indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici