Rezultate la bacalaureat: Procentul de promovabilitate a crescut în judeţele Vâlcea şi Argeş după contestaţii

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Vâlcea a crescut de la 55,88 la 59,21 la sută, după contestaţii, în timp ce în judeţul Argeş, promovabilitatea a crescut cu mai puţin de un procent, ajungând la 37,14 la sută.

621 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: Procentul de promovabilitate a crescut în judeţele Vâlcea şi Argeş după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: Procentul de promovabilitate a crescut în judeţele Vâlcea şi Argeş după contestaţii (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, profesor Ana Maria Floroiu, din cele 2.501 de contestaţii, în 778 dintre cazuri nota a crescut, iar în 117 a scăzut.

"Sunt două licee din judeţ unde promovabilitatea este după contestaţii de sută la sută, este vorba despre Colegiul Naţional «Alexandru Lahovari» din Râmnicu Vâlcea şi despre Liceul Brezoi, care aveau câte un elev respins la câte o materie şi care acum au fost admişi. Cele două unităţi se alătură Liceului de Artă din Râmnicu Vâlcea, unde toţi cei 43 de elevi au fost admişi la bacalaureat", a declarat Ana Maria Floroiu.

În judeţul Argeş, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu mai puţin de un procent după verificarea lucrărilor contestate.

Astfel, potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Argeş, profesor Gabriel Bratu, promovabilitatea a crescut de la 36,41 la 37,14 la sută.

"În 103 cazuri notele au crescut de la mai puţin de 5 la peste 5, în 25 de cazuri notele au scăzut sub 5, iar dintre cei aproape 300 de elevi de la unităţile şcolare din Ştefăneşti, Stâlpeni, Costeşti şi Piteşti, cu promovabilitate «zero» o parte au făcut contestaţii, cei cu medii mai apropiate de cea de trecere, dar niciunul nu a fost declarat promovat după contestaţii. Pe judeţ, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 0,73 la sută după verificarea lucrărilor contestate, care s-a realizat într-un centru de evaluare din Vâlcea", a declarat şeful ISJ Argeş.

În Argeş au fost depuse 2.490 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română - 832 şi la matematică - 822.

Iniţial, promovabilitatea în judeţ era de 36,42 la sută, comparativ cu 61,6 la sută, anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici