Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea în judeţul Timiş a crescut cu peste un procent în urma contestaţiilor

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu peste un procent în judeţul Timiş după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 32,95 la sută.

348 afișări
Imaginea articolului Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea în judeţul Timiş a crescut cu peste un procent în urma contestaţiilor

Rezultate la bacalaureat: Promovabilitatea în judeţul Timiş a crescut cu peste un procent în urma contestaţiilor (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că după centralizarea rezultatelor de la cele 19 centre de evaluare, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a ajuns la 32,95 la sută.

În total, în judeţul Timiş au fost 76 de candidaţi care au promovat examenul în urma contestaţiilor.

El a precizat că mai mulţi elevi de la Liceul Azur şi de la Colegiul Tehnic, unde promovabilitatea era "zero", au reuşit să treacă, după contestaţii, examenul de bacalaureat, astfel că numărul unităţilor de învăţământ din Timiş unde niciun absolvent nu a promovat a scăzut de la nouă la şapte.

Mai mult de jumătate dintre lucrările de la bacalaureat care au fost contestate nu au primit note modificate în urma recorectării.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, din cele 2.102 lucrări contestate, 1.334 nu au primit note modificate în urma recorectării.

Conform surselor citate, 482 de lucrări au avut note mai mari, unele chiar cu un punct şi jumătate, iar 286 au primit note mai mici.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Timiş era 31,79 la sută, cea mai mică din ultimii 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici