Rezultatul Comisiei de etică în cazul lui Sorin Oprescu, stabilit în cel mult două săptămâni

Comisia de etică a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti va avea un răspuns în cazul profesorului Sorin Oprescu în aproximativ două săptămâni, a declarat marţi, agenţiei MEDIAFAX, Adrian Stănescu, secretarul general al instituţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Rezultatul Comisiei de etică în cazul lui Sorin Oprescu, stabilit în cel mult două săptămâni

Comisia de etică a UMF Carol Davila analizează dosarul lui Sorin Oprescu

El a precizat că în acest interval Comisia de etică se va întâlni de câteva ori şi va analiza dosarul prezentat de Sorin Oprescu în anul 2000 pentru funcţia de profesor universitar.

Sorin Oprescu, prezent, marţi, la prima întâlnire a Comisiei de etică a UMF "Carol Davila", a susţinut că materialele apărute în presă denotă "rea voinţă" şi a prezentat site-ul Pub Med (care ţine evidenţa tuturor articolelor ştiinţifice publicate în reviste de specialitate din orice ţară - "National Library of Medicine") unde apar lucrările publicate de el.

Comisia de etică a UMF s-a întrunit, marţi la prânz, fiind convocată de rectorul Florian Popa, la cerera lui Sorin Oprescu, pentru a analiza dosarul de promovare a acestuia, după apariţia în presă a unui material privind nereguli în dosarul prezentat pentru gradul de profesor universitar, în 2000. Potrivit sursei citate, la ora transmiterii ştirii, Sorin Oprescu nu ajunsese încă la Comisia de etică, deoarece participă la alegerile pentru funcţia de şef de catedră şi reprezentant al acesteiea în conducerea UMF, dar speră să ajungă până la sfârşitul întâlnirii.

Preşedintele Comisiei de etică este Mircea Duculescu. Din comisie mai fac parte conferenţiarul Constantin Vârlan, profesorul Niculina Mitrea, secretarul UMF, Adrian Vasilescu, reprezentanta studenţilor, Oana Tudorache şi consilierul ştiinţific Raluca Gavrilă. De asemenea, la întâlnire este prezent şi rectorul UMF, Florian Popa.

Reunirea Comisiei de etică a fost solicitată de medicul Sorin Oprescu după ce ziarul Cotidianul a publicat, marţi, un articol potrivit căruia acesta a promovat la gradul de profesor universitar, în februarie 2000, în cadrul Clinicii de chirurgie de la Spitalul Universitar, fără a avea numărul necesar de lucrări publicate în revistele naţionale şi internaţionale de specialitate.

Potrivit secretarului UMF, Adrian Stănescu, doctorul Oprescu este indexat cu 30 de articole în Pub Med.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici