Risc crescut de avalanşă în Munţii Făgăraş

Salvamontiştii avertizează asupra riscului de avalanşă de gradul al treilea, pe o scară de la unu la cinci, în Munţii Făgăraş, în urma căderilor de zăpadă din ultimele 24 de ore, însoţite de viscol puternic.

16 afișări
Imaginea articolului Risc crescut de avalanşă în Munţii Făgăraş

Risc crescut de avalanşă în Munţii Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş, la Bâlea Lac - Cota 2000, stratul de zăpadă are 124 de centimetri, din care peste 30 de centimetri măsoară zăpada proaspăt aşternută.

"Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. Rămân deschise traseele până la altitudinea de 1.500 metri, respectiv limită pădurii pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Mălita, Picuiata, Ghitu şi în masivul Iezer Păpuşa, cu obligativitatea turiştilor de a folosi echipamentul de iarnă: lopată, sondă de avalanşă, dispozitiv radio de căutare în avalanşă, colţari, pioleţi, corzi pentru asigurare la traversarea pasajelor expuse", a declarat, marţi, şeful Serviciului Salvamont Argeş, care a precizat că riscul de avalanşă este însemnat în Munţii Făgăraş atât pentru versanţii din judeţul Argeş, cât şi pentru cei din Braşov şi Sibiu.

Conform sursei citate, pentru weekend-ul următor sunt anunţate din nou căderi de zăpadă însemnate cantitativ, astfel că recomandarea salvamontiştilor pentru cei care îşi vor petrece sărbătorile în zone apropiate de golul alpin este să nu încerce să urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici