Risc de avalanşă în Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni îi avertizează pe turişti să nu urce pe Platoul Bucegi pentru că vizibilitatea este redusă, iar stratul de zăpadă atinge un metru şi jumătate, existând riscul producerii unor avalanşe.

54 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă în Bucegi

Risc de avalanşă în Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, în urma ninsorilor căzute în ultimele două zile pe toate văile din Masivul Bucegi s-a aşternut un strat de zăpadă care depăşeşte 80 de centimetri, iar în unele zone vântul a troienit zăpada, troienele atingând un metru şi jumătate.

Conform sursei citate, sâmbătă după-amiază pe Platoul Bucegi vântul bate cu 100 de kilometri la oră, iar vizibilitatea este redusă. De asemenea, există riscul producerii unor avalanşe.

În aceste condiţii, salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe munte, avertizând că, din cauza vizibilităţii reduse, salvatorilor montani le-ar fi imposibil să-i repereze pe cei care ar rămâne blocaţi sau s-ar rătăci.

Din cauza vântului puternic, telecabina care face legătura între staţiunea prahoveană Buşteni şi zona Babele din Bucegi, nu a fost pornită.

Şeful de instalaţie al Telecabinei Buşteni, Gabriel Panac, a declarat că din cauza vântului foarte puternic instalaţia de transport pe cablu nu ar putea funcţiona în siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici