Risc de avalanşă în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru

Salvamontiştii avertizează că până sâmbătă, la ora 20.00, există riscul producerii unor avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru, turiştii fiind avertizaţi să nu se aventureze în drumeţii.

22 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru

Risc de avalanşă în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Naţional Salvamont, sâmbătă, până la ora 20.00, există riscul de producere a unor avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru.

Cel mai mare risc ca straturile de zăpadă să se disloce şi să alunece la vale se înregistrează în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1800 de metri. Potrivit sursei citate, pe o scară de la 1 la 5, riscul de avalanşă în Făgăraş este cotat la 3.

Şi în munţii Bucegi şi masivul Postăvaru există riscul de declanşare a unor avalanşe, însă acesta este moderat, cotat cu 2 pe o scară de la 1 la 5.

Principala cauză care ar putea duce la declanşarea unor alunecări ale zăpezii o reprezintă straturile aşezate succesiv, zăpada proaspăt căzută nefăcând aderenţă cu straturile îngheţate aşternute pe munte.

Potrivit salvamontiştilor prahoveni, sâmbătă la prânz, pe platoul Bucegi vântul bătea cu putere, viteza atingând 30 de metri pe secundă şi viscolea zăpada.

Turiştii sunt avertizaţi să nu se aventureze în drumeţii, în condiţiile în care toate traseele turistice din Bucegi sunt închise în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici