Risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş

Salvamontiştii au anunţat pentru, marţi, risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş şi îi sfătuiesc pe turişti să evite zona de creastă şi să anunţe orice intenţie de a porni pe vreun traseu montan.

2 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş

Risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş

"Pentru următoarele ore a fost stabilit risc de avalanţă de gradul trei – risc însemnat, iar tendinţa este de creştere. Aceasta este urmare a încălzirii vremii, ceea ce poate duce la scurgeri de zăpadă de pe versanţi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Potrivit acestuia, Creasta Făgăraşului este închisă pe toată durata iernii, la fel şi traseele care duc de la cabanele Podragu, Bărcaciu şi Negoiu în creastă. În plus, riscul de avalanşă este în creştere.

"Turiştii ar fi bine să anunţe dacă au intenţia să pornească prin munte şi, în plus, ar fi bine să se intereseze despre situaţia exactă a traseelor pe care vor să le urmeze. Noi le putem spune care sunt locurile ferite de pericol şi pe unde ar putea să meargă sau să schieze”, a spus Adrian David.

Conform meteorologilor, temperaturile în zonele înalte ale judeţului Sibiu vor continua să crească. Pentru marţi la prânz, sunt anunţate temperaturi pozitive care pot urca până la trei sau patru grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici