Risc triplu de accident cerebral pentru femeile care au săptămânal cel puţin o migrenă

Femeile care au migrene cel puţin o dată pe săptămână prezintă de trei ori mai multe riscuri de a suferi un accident cerebral şi/ sau cardiac faţă de cele care nu au acest sindrom neurologic, potrivit unui studiu american, preluat de thisislondon.co.uk.

33 afișări
Imaginea articolului Risc triplu de accident cerebral pentru femeile care au săptămânal cel puţin o migrenă

Risc triplu de accident cerebral pentru femeile care au săptămânal cel puţin o migrenă (Imagine: Mediafax Foto)

Cercetătorii care au realizat acest studiu, prezentat la conferinţa anuală a Academiei americane de neurologie din Chicago, spun că există riscuri chiar şi în condiţiile în care femeile suferă de migrene mai rar decât o dată pe lună. În aceste circumstanţe, riscul de accident cardiac sau cerebral creşte de 1,5 ori.

Potrivit sursei citate, la studiul realizat de cercetătorii americani au participat 27.798 de femei, care lucrau în domeniul sănătăţii publice, cu vârsta minimă de 45 de ani.

Pe parcursul celor 12 ani de monitorizare, cercetătorii au înregistrat 706 accidente cerebrale, 305 cazuri de infarct şi 310 accidente ischemice.

Accidentul ischemic are loc atunci când un cheag sau un alt factor blochează fluxul sangvin care trebuie să ajungă la o anumită zonă a creierului, care rămâne astfel fără oxigen.

Femeile care sufereau de migrene au prezentat mai mari probabilităţi să se numere printre victimele accidentului cerebral şi/ sau cardiac.

Există mai multe studii anterioare care au scos la iveală faptul că migrena provoacă o creştere a riscurilor de probleme de circulaţie a sângelui, însă lucrările care să studieze asocierea dintre acest sindrom neurologic şi maladiile cardiovasculare sunt extrem de puţine.

Migrena se manifestă prin dureri de cap, cu o durată între 4 şi 72 de ore, cu caracter pulsatil, de intensitate moderată sau severă, care se amplifică la efort fizic, asociate cu greţuri, vome, fonofobie şi fotofobie.

În cazul migrenei cu aură, la aceste simptome se asociază tulburări de vedere care includ sclipiri, luminiţe, steluţe, sfere strălucitoare, filamente luminoase sau găuri negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici