Ritli: Bugetul sănătăţii pe 2012, în parametri de prudenţă şi responsabilitate, fără disponibilizări - Mediafax

Ritli: Bugetul sănătăţii pe 2012, în parametri de prudenţă şi responsabilitate, fără disponibilizări

Bugetul sănătăţii pentru 2012 se înscrie în aceeaşi parametri de prudenţă şi responsabilitate, ca şi bugetul general, şi va permite funcţionarea sistemului sanitar în condiţii relativ similare celui din 2011, fără reducerii de personal, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Ritli Ladislau.

174 afişări

Imaginea articolului Ritli: Bugetul sănătăţii pe 2012, în parametri de prudenţă şi responsabilitate, fără disponibilizări

Ritli: Bugetul sănătăţii pe 2012, în parametri de prudenţă şi responsabilitate, fără disponibilizări (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este un buget care ne va permite funcţionarea sistemului sanitar în condiţii relativ similare cu acelea din anul 2011, fără propuneri de diminuare a numărului de personal. Pentru anul viitor sănătatea dispune de 5.469.267 mii lei, bugetul fiind într-o uşoară creştere, de aproximativ 648 milioane de lei, faţă de 2011", a precizat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Potrivit demnitarului, în 2012 va fi continuat programul de investiţii atât pentru unităţile aflate în administrarea ministerului, cât şi pentru cele care se află în subordinea administraţiilor publice locale.

 

"Vom asigura finalizarea sau continuarea proiectelor prioritare de investiţii, ca de exemplu Institutul Oncologic de la Iaşi - pe care intenţionăm să îl finalizăm la începutul anului viitor. Acest proiect presupune un efort financiar destul de important, de aproximativ 114 milioane de lei. De asemenea, vom continua programul de înnoire a parcului auto şi aero prin achiziţionarea de ambulanţe şi elicoptere, am crescut fondurile pentru derularea programelor naţionale de sănătate, cu aproximativ 31 milioane de lei", a adăugat ministrul Sănătăţii.

În plus, ca noutate, în anul 2012 vor fi alocate fonduri pentru suplimentarea numărului de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari.

"Ca o noutate, în 2012 vom avea bugetate fonduri pentru suplimentarea numărului de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, dar şi pentru garantarea contribuţiei asigurărilor de sănătate aferentă pensionarilor cu pensii sub plafonul de 740 de lei", a adăugat ministrul Ritli Ladislau.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MS ,
BUGET ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.