Rodica Stănoiu a cerut amânarea procesului cu CNSAS

Rodica Stănoiu a cerut, luni, amânarea procesului cu CNSAS pe motiv că nu are avocat, deşi până în prezent a fost reprezentată de avocata Alice Drăghici, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea, urmând să decidă dacă va trimite dosarul la instanţa inferioară.

26 afișări
Imaginea articolului Rodica Stănoiu a cerut amânarea procesului cu CNSAS

Rodica Stănoiu a cerut amânarea procesului cu CNSAS (Imagine: Mediafax Foto)

Contestaţia senatorul PC Rodica Stănoiu la decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea ar putea ajunge la Tribunalul Bucureşti, după schimbarea legislaţiei.

Printr-o cerere scrisă, Stănoiu a cerut, luni, amânarea judecării dosarului, arătând că nu are apărător. Instanţa a respins cererea pe motiv că au mai fost formulate cereri similare, fiind invocată tot lipsa de apărare şi în trecut.

Consilierul CNSAS a susţinut în faţa instanţei că dosarul ar trebui să fie trimis instanţei Tribunalului Bucureşti, căreia îi revine competenţa de a judeca astfel de cauze, după noua lege.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să stabilească unde se va judeca contestaţia Rodicăi Stănoiu.

În 12 iunie, Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa în dosarul în care senatorul PC Rodica Stănoiu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia CNSAS de colaborare cu Securitatea, aplicând prevederile OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securitaţii.

Decizia judecătorilor a fost pronunţată în şedinţă publică, numai că dosarul a primit un nou termen de judecată la aceeaşi instanţă - Secţia de contencios admnistrativ, când, potrivit legii, ar fi trebuit trimis la Tribunalul Bucureşti.

Colegiul CNSAS a decis, la începutul lui decembrie 2006, că fostul ministru PSD al Justiţiei Rodica Stănoiu a făcut poliţie politică.

Ulterior, în 6 februarie 2007, colegiul CNSAS a respins contestaţia formulată de Rodica Stănoiu împotriva deciziei potrivit căreia ar fi colaborat cu fosta poliţie politică, un singur membru al Colegiului votând în favoarea fostului ministru al Justiţiei.

În 2006, Rodica Stănoiu le-a relatat membrilor Colegiului CNSAS că notele informative care îi sunt atribuite - reiterând faptul că acestea sunt falsificate - reprezintă "o plastografie". Stănoiu a susţinut iniţial că are doar dosar de urmărit, nu şi dosar de reţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici