Român suspectat de jafuri în Elveţia, audiat la Poliţia sectorului 2

Judiciariştii bucureşteni, împreună cu o echipă de anchetatori elveţieni, audiază un bărbat reţinut, marţi dimineaţă, în zona Obor, suspectat că, în cursul anului trecut, împreună cu alţi şapte cetăţeni români, ar fi comis mai multe jafuri pe teritoriul Elveţiei, informează Poliţia Capitalei.

152 afișări
Imaginea articolului Român suspectat de jafuri în Elveţia, audiat la Poliţia sectorului 2

Român suspectat de jafuri în Elveţia, audiat la Poliţia sectorului 2 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, suspectul este bănuit de Poliţia elveţiană că, în cursul anului trecut, împreună cu şapte indivizi, ar fi comis cinci tâlhării şi două furturi, toate în Geneva.

Sursele citate afirmă că românii intrau în casă peste persoane în vârstă, pe care, după ce le băteau, le furau obiectele de valoare.

În urma unei acţiuni a Poliţiei din capitala Elveţiei, şapte membri ai bandei, toţi din satul ilfovean Piteasca, comuna Găneasa, au fost prinşi şi arestaţi. În acelaşi timp, un al optulea suspect a reuşit să scape, iar anchetatorii au stabilit că acesta a reuşit să revină în România.

Poliţiştii elveţieni au luat legătura cu autorităţile de la Bucureşti, iar individul a fost localizat într-o locuinţă din zona Obor. Acesta a fost reţinut şi dus pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 2, după ce, iniţial, i s-au recoltat probe biologice pentru realizarea analizelor ADN.

În acelaşi timp, au avut loc mai multe percheziţii la Piteasca, unde poliţiştii au căutat bunuri care ar putea proveni de la victime.

Poliţiştii elveţieni susţin că cei opt tâlhari români au luat din casele bătrânilor elveţieni bani, bijuterii, ceasuri din aur şi un saxofon, prejudiciul fiind evaluat la aproximativ 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici