Doar 2.000 de români din diaspora s-au înscris până acum pentru votul la alegerile parlamentare

  • De la 1 aprilie şi până acum doar 2000 de români din diaspora s-au înscris pe portalul online pentru votul la alegerile parlamentare.
  • 1.393 dintre aceştia au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 607 pentru votul la secţie.
  • Românii din străinătate pot opta pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.
760 afișări
Imaginea articolului Doar 2.000 de români din diaspora s-au înscris până acum pentru votul la alegerile parlamentare

Foto: Mediafax

Au trecut 5 luni de când românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă, însă interesul nu este prea mare. Doar 2000 de compatrioţi sunt dornici până acum să voteze la alegerile parlamentare din acest an. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, 1393 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 607 pentru votul la secţia de votare.

Înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie 2020 şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale. După votul Parlamentului, alegerile parlamentare din acest an nu pot organizate mai devreme de 20 decembrie, cu posibilitatea să fie amânate pentru anul urmator, din cauza crizei generate de coronavirus.

Românii din diaspora care doresc să se înregistreze, trebuie să o facă pe portalul www.votstrăinătate.ro.

AEP precizează că actul de identitate românesc utilizat la înregistrare trebuie să fie acceptat de legislaţia românească - cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar. Certificatul de naştere şi titlul de călătorie nu fac parte din categoria documentelor de identitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici