România anunţă încă o punte de legătură cu Bulgaria: al doilea pod Giurgiu-Ruse

Premierul Marcel Ciolacu şi omologul său bulgar Nikolai Denkov au discutat vineri despre proiectul european care va asigura o Dunăre navigabilă şi despre construirea unui al doilea pod Giurgiu-Ruse.

775 afișări
Imaginea articolului România anunţă încă o punte de legătură cu Bulgaria: al doilea pod Giurgiu-Ruse

Podul prieteniei

La finalul întrevederii, premierul Marcel Ciolacu a spus că a discutat cu omologul său bulgar despre relaţiile excelente dintre cele două ţări, „care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de către preşedinţii celor două state”.

„Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia. În primul rând, vreau să semnalez interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu -Ruse”, a declarant premierul.

Au fost abordate şi teme legate de energie, care „au în vedere pe de o parte o mai bună interconectare a coridoarelor de transport a gazelor naturale, dar şi un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziţiei verzi”.

„Cu privire la agenda europeană, am abordat subiectul extinderii spaţiului Schengen şi finalizării procesului de aderare a României şi Bulgariei cât mai curând posibil. Deja, după instalarea recentă a guvernelor României şi Bulgariei, ţările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici