#roMânia | Doi olteni au trimis bani acasă pentru a deschide şcoli: Eu am lăsat mingea de tânăr

Nevoia i-a trimis, pe doi olteni, departe de familii şi de visul pe care nu au mai apucat să şi-l împlinească: fotbalul. Acum, când au strâns bani, au aflat că viaţa îţi dă o şansă dacă îţi trăieşti visul prin ochii altei generaţii, se arată în materialul din campania #roMânia a cotidianului Gândul.

1235 afișări
Imaginea articolului #roMânia | Doi olteni au trimis bani acasă pentru a deschide şcoli: Eu am lăsat mingea de tânăr

#roMânia Doi olteni au trimis bani acasă pentru a deschide şcoli: Eu am lăsat mingea de tânăr

Din vara anului 2017, Petrişor Iulian Statie, un bărbat de 40 de ani, din localitatea Băleasa, judeţul Olt, patronează Şcoala de Fotbal ACS Viitorul Băleasa. Omul este şofer pe TIR, iar după multe curse făcute în străinătate, anul trecut a decis să-şi investească banii în propriul club de fotbal, sport pe care l-a practicat în tinereţe.

Petrişor a înţeles însă repede că fotbalul de performanţă începe din copilărie. Aşa că în timpul liber, bărbatul se află pe terenul de fotbal pentru a urmări evoluţia tinerilor înscrişi la şcoala sa de fotbal, potrivit unui material din campania #roMânia a cotidianului Gândul.

”Sunt şofer pe TIR, am făcut curse în străinătate, momentan am rămas în ţară. Sunt angajatul unei firme. Am jucat ceva fotbal de mult, dar nu la un nivel înalt, pentru că eu nu am avut sprijinul pe care îl au astăzi cei de la noi: să nu plăteşti nimic, să fie totul gratis, microbuzul la poartă ca să meargă la antrenament. În 2017, când eram în cursă în Germania, mi-a venit ideea să îmi fac un club de fotbal. Asta am şi făcut când am ajuns în ţară: am deschis ACS Viitorul Băleasa. Avem peste 40 de copii. Am făcut şi o echipă în Liga a IV-a, pentru a da celor mai mari ocazia să joace. Cred că ne vom clasa bine. Acum vrem să participăm cu trei echipe, Liga a IV-a, juniori B1 şi avem câţiva copii 2006-2007” povesteşte Petrişor Iulian Statie.

Viitorul Băleasa a devenit, în acest an, campioana judeţului Olt la nivel de juniori B1, copiii născuţi în 2001 obţinând rezultate deosebite. Trei dintre jucătorii de la echipa pregătită de fostul antrenor al echipei Real Craiova, Sorin Pătraşcu, se află deja în probe la Universitatea Craiova.

”Domnul Pătraşcu se ocupă în general de echipa care participă acum la Liga a IV-a. Mai sunt cei mici, de care, când sunt eu plecat, se ocupă dânsul, le dă de lucru. Când sunt eu acasă, mă ocup eu de ei. Avem trei copii la Universitatea Craiova, deocamdată. Toţi trei sunt născuţi în 2005, unul dintre a obţinut titlul de cel mai bun portar la un turneu la Slatina. În primul an, am câştigat titlul de campioni la juniori B1, la AJF, în vară au ieşit campioni. Nu regret alegerea făcută, încercăm să căutăm copii în zonele rurale, pentru că ei sunt uitaţi acolo, nu îi mai caută nimeni. La noi sunt înscrişi şi din localităţile apropiate,” povesteşte Petrişor.

Bărbatul recunoaşte că nu a recuperat niciun leu din ce a investit. Şi totuşi… merge mai departe.

Citeşte continuarea...

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici