România joacă la rupere cu Franţa şi Germania. Stolojan îl traduce pe Baconschi: apar şi ameninţări de genul „uite ce am putea face şi noi!”

Pentru a forţa Franţa şi Germania să renunţe la amânarea acceptării României în Schengen, ministrul român de Externe ameninţă că va condiţiona aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană şi sugerează că România poate denunţa unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

60 afișări
Imaginea articolului România joacă la rupere cu Franţa şi Germania. Stolojan îl traduce pe Baconschi: apar şi ameninţări de genul „uite ce am putea face şi noi!”

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că România se simte discri-minată de Franţa şi Germania, care se opun aderării în 2011 a ţării noastre la Schengen, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, face declaraţii mai tranşante care pot fi interpretate drept ameninţări.

Refuzul pe care Franţa şi Germania l-au arătat României în privinţa aderării la Spaţiul Schengen ar putea fi contracarat de Bucureşti prin opoziţia faţă de aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană. Ideea îi aparţine ministrului de Externe, Teodor Baconschi, a cărui primă ieşire publică din acest an a ţintit scrisoarea prin care tandemul franco-german a cerut Comisiei Europene amânarea termenului martie 2011, programat iniţial pentru acceptarea României şi Bulgariei.

Citeşte mai multe despre lupta pentru acceptarea României în Schengen pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici