România, pe ultimul loc în topul statelor UE la banii alocaţi pentru sănătate

România a alocat 5% din PIB pentru sănătate în 2016, situându-se pe ultimul loc în topul statelor membre ale Uniunii Europene. Media UE este de 10%, iar pe primul loc se află Franţa, care a acordat 11,5% din PIB sănătăţii, potrivit unui studiu Eurostat publicat miercuri.

336 afișări
Imaginea articolului România, pe ultimul loc în topul statelor UE la banii alocaţi pentru sănătate

România, pe ultimul loc în topul statelor UE la banii alocaţi pentru sănătate

Cheltuielile curente de asistenţă medicală în Franţa au fost finanţate cu 11,5% din produsul intern brut, în 2016, mai mult decât în orice alt stat membru al UE. Următoarele state care au acordat sume semnificative pentru sănătate în 2016 au fost Germania (11,1%) şi Suedia (11,0%).

În schimb, domeniul medical a fost finanţat cu mai puţin de 7,5% din PIB în 12 state membre, România înregistrându-se pe ultimul loc cu 5%, potrivit Eurostat. Datele pentru anul următor arată că România a majorat procentul din PIB pentru sănătate, ajungând la 5,16% în 2017. Vecinii bulgari au acordat în perioada analizată 8,23% din PIB pentru domeniul medical, iar Ungaria, 7,13%.

Surprinzător, cea care îi urmează României este Luxemburg care a alocat 5,47% din PIB pentru sănătate, însă acest lucru este justificat de nivelul ridicat al produsului intern brut din acest stat, fapt care compensează procentul scăzut, susţine Eurostat.

Taguri:
sănătate,
pib,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici