România poate intra din nou, de miercuri dimineaţă, sub cod roşu pentru aviaţie

România poate intra din nou, de miercuri dimineaţă, sub incidenţa codului roşu pentru aviaţie, potrivit celor mai recente informaţii despre evoluţia norului de cenuşă vulcanică transmise, marţi seară, de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

47 afișări
Imaginea articolului România poate intra din nou, de miercuri dimineaţă, sub cod roşu pentru aviaţie

România poate intra din nou, de miercuri dimineaţă, sub cod roşu pentru aviaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei. MET Office a actualizat hărţile privind evoluţia norului de cenuşă vulcanică, din care rezultă că, începând cu data de 21 aprilie, ora 9.00, România poate intra din nou sub incidenţa codului roşu pentru aviaţie", se arată într-un comunicat de marţi seară al MMP.

Sursa citată afirmă din nou că, având în vedere curenţii de aer şi traiectoriile acestora la altitudini mai mici de 2.000 de metri, în următoarele 24 de ore "este exclusă posibilitatea depăşirii concentraţiilor maxim admise de substanţe poluante pe teritoriul României.

Într-o conferinţă de presă de marţi după-amiază, secretarul de stat în Ministerul Mediului Ioan Mircea Cotoşman declara că din analizele datelor provenite din reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului reiese că nu au existat depăşiri ale valorilor limită pentru posibilii agenţi poluanţi

"Putem spune că trecerea norului de cenuşă vulcanică pe deasupra României nu a afectat calitatea aerului", a spus el, precizând că a fost analizată şi calitatea apei de ploaie căzută în ultimele ore în România, rezultatele preliminare arătând că nu a existat fenomenul de ploaie acidă.

"Caracterul acid al precipitaţiilor căzute în ultima perioadă nu a fost unul de o anvergură îngrijorătoare", a mai spus Cotoşman, precizând însă că mai multe detalii vor fi date publicităţii după finalizarea analizelor amănunţite de laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici