România pregăteşte specialişti care să lupte împotriva Rusiei. NYT: 12 piloţi ucraineni pregătiţi pentru F-16 la vară

Baza de la Feteşti este indicată de presa americană drept punct important pentru pregătirea piloţilor ucraineni.

451 afișări
Imaginea articolului România pregăteşte specialişti care să lupte împotriva Rusiei. NYT: 12 piloţi ucraineni pregătiţi pentru F-16 la vară

12 piloţi ucraineni vor fi pregătiţi să piloteze avioane de vânătoare F-16 în condiţii de luptă în această vară, dar, când se vor întoarce acasă - după 10 luni de antrenament în Danemarca, Regatul Unit şi Statele Unite - doar 6 avioane vor fi livrate la Kiev.

45 de astfel de aparate de zbor le-au fost promise ucrainenilor de aliaţii europeni, scrie astăzi New York Times (NYT).

Între timp, subliniază ziarul, avioane de luptă şi instructori aşteaptă piloţi ucraineni la noul centru de pregătire de la baza aeriană Feteşti, din sudul României, care se aşteaptă să joace un rol crucial în pregătirea ucrainenilor.

Nu este încă clar când piloţii ucraineni vor începe antrenamentele la acest centru, scriu americanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici