România, reprezentată oficial la lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria: Reduce dependenţa de gaz rusesc

Lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă, este o etapă importantă pentru asigurarea necesarului în plan energetic şi poate reduce, în acelaşi timp, dependenţa de gazul rusesc.

485 afișări
Imaginea articolului România, reprezentată oficial la lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria: Reduce dependenţa de gaz rusesc

România, reprezentată oficial la lansarea Interconectorului Grecia-Bulgaria: Reduce dependenţa de gaz rusesc

Nicolae Ciucă anunţă că va fi prezent, sâmbătă, în Bulgaria, la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, alături de mai mulţi lideri regionali şi europeni, dar şi de reprezentanţi ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.

„Este un moment pe care îl aşteptăm cu mult interes şi speranţă şi care va deschide o etapă importantă în eforturile pe care le facem împreună la nivel european pentru a ne asigura necesarul în plan energetic reducând, în acelaşi timp, dependenţa de gazul rusesc. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector reprezintă o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României şi altor state accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP)”, spune Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Ciucă va avea întâlniri cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev şi cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, precum şi cu oficiali din alte ţări invitaţi la eveniment, între care preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, şi premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici