România rurală prinde contur. ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a 57 de comune în 2023

  • Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat, în 2023, cadastrarea integrală a 57 de comune.
  • ANCPI desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăţilor în 2.307 unităţi administrativ-teritoriale (UAT), pe o suprafaţă de peste 6,2 milioane de hectare.
240 afișări
Imaginea articolului România rurală prinde contur. ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a 57 de comune în 2023

ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a 57 de comune în 2023

Lucrările, realizate atât la nivelul întregii localităţi (în 498 de UAT-uri), cât şi pe sectoare cadastrale, sunt gratuite pentru cetăţeni şi se desfăşoară în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Finanţarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar şi din bugetele primăriilor.

În anul 2023, ANCPI a finalizat cadastrarea integrală a 57 de comune.

Astfel, numărul total al UAT-urilor în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a ajuns la 225. De asemenea, ANCPI a înscris în evidenţele de cadastru şi carte funciară imobilele din 24.933 de sectoare cadastrale. Suprafaţa totală a imobilelor înregistrate, gratuit pentru cetăţeni, este de 5.283.039 de hectare.

Dintre cele 225 de localităţi în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor, şase au beneficiat de cofinanţare (din veniturile proprii ale ANCPI şi bugetul autorităţilor locale), iar 102 comune au fost cadastrate din fonduri europene, prin Proiectul major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Totodată, din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvenţiilor acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 7,44 de milioane de hectare (78%).

PNCCF are ca scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri şi clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene şi din bugetul primăriilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ancpi,
cadastru,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici