ANALIZĂ  România se află în ceafa Ungariei, ca putere de cumpărare. Studiu făcut pe 42 de ţări europene

Un român are anual sub 7.500 de euro pentru alimente, cheltuieli cu locuinţa, va­canţe, pensii private, asi­gurări sau utilităţi, de patru ori mai puţin ca un norvegian şi de trei ori mai puţin ca un neamţ, arată calculele făcute de ZF pe baza studiului GfK Purchasing Power Europe 2021.

1949 afișări
Imaginea articolului România se află în ceafa Ungariei, ca putere de cumpărare. Studiu făcut pe 42 de ţări europene

România se află în ceafa Ungariei, ca putere de cumpărare. Studiu făcut pe 42 de ţări europene

Acest studiu analizează un total de 42 de ţări, iar România se află pe locul 31, imediat după Ungaria, de care o desparte foarte puţin.

Polonia se află pe locul 28, iar Cehia pe 24, în urcare cu o poziţie. Este interesant însă de remarcat că puterea de cumpărare din Cehia se apropie de 10.700 de euro anual per capital, ceea ce înseamnă peste 70% din media europeană, faţă de 49,5% în cazul României.

Piaţa locală reuşeşte însă să reducă treptat din decalaj dat fiind că studiul de anul trecut arăta că pe plan local puterea de cumpărare e la puţin peste 40% faţă de media continentului.

Doar zece judeţe - un sfert din total - au putere de cumpărare peste medie, în frunte cu Bucureştiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici