România sub zăpadă: Tone de alimente trimise în zonele afectate de ninsoare

Tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine au fost trimise către zonele afectate de căderile masive de zăpadă. Elicopterele şi autocamioanele militare au distribuit populaţiei izolate, de la începutul operaţiunilor de sprijin umanitar, aproape 310 tone de produse alimentare, în 75 de localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Vrancea, informează MApN.

556 afișări
Imaginea articolului România sub zăpadă: Tone de alimente trimise în zonele afectate de ninsoare

România sub zăpadă: Tone de alimente trimise în zonele afectate de ninsoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

  • Crucea Roşie trimite şapte tone de alimente în patru localităţi din judeţele Buzău şi Vrancea

Crucea Roşie Română trimite joi un transport cu şapte tone de alimente în satele Cochirleanca şi Boldu, din judeţul Buzău, şi în Beci şi Oreavu din Vrancea.

Transportul va fi efectuat joi, cu un camion al organizaţiei umanitare, iar pachetele vor fi încărcate de voluntari, la Depozitul Băncii de Alimente din Bucureşti, se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Crucea Roşie precizează că acţiunea se înscrie în campania umanitară "Apel pentru victimele afectate de căderile masive de zăpadă", lansată în 11 februarie, toate alimentele fiind donaţii făcute prin magazinele Carrefour, Real, Mega Image şi Metro.

Până în prezent, Crucea Roşie Română a trimis peste 23 de tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine în zonele afectate din Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Vrancea.

  • Mureş: Patru tone şi jumătate de alimente, trimise cu un avion militar spre zonele sinistrate

Prefectura Mureş a anunţat, miercuri, că peste 4,5 tone de alimente neperisabile, donate de mureşeni, au fost trimise spre Câmpia Turzii în cursul zilei, de unde vor pleca cu un avion militar în zonele sinistrate din cauza ninsorilor abundente.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Mureş, după primele două zile ale campaniei de strângere de ajutoare "Mureşul ajută ţara", la centrul de colectare din Târgu Mureş fuseseră donate peste 4.500 de kilograme de alimente neperisabile. Acestea au fost trimise, miercuri, către Flotila 71 Câmpia Turzii, urmând ca de acolo să fie transportate, cu un avion militar, către zonele afectate de căderile abundente de zăpadă din sudul ţării.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş, Cristina Manoilă, a declarat că ajutoarele au fost trimise la Câmpia Turzii cu un camion al Armatei, iar acolo reprezentanţii ISU decid spre care judeţ să le direcţioneze.

Printre cei care au făcut deja donaţii în Mureş se numără medicii şi asistentele de la Spitalul din Reghin, care s-au solidarizat şi au trimis pachete cu alimente neperisabile pentru sinistraţi, dar şi mai multe primării, respectiv cele din Ghindari, Stânceni, Albeşti, Răstoliţa, Măgherani, Târnăveni, Cucerdea şi Vânători.

  • MApN anunţă că peste 300 tone de produse alimentare au fost distribuite populaţiei izolate

Elicopterele şi autocamioanele militare au distribuit populaţiei izolate, de la începutul operaţiunilor de sprijin umanitar, aproape 310 tone de produse alimentare, în 75 de localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Vrancea, informează MApN.

"Detaşamente de militari din Ministerul Apărării Naţionale continuă miercuri, 15 februarie, eforturile pentru salvarea vieţilor omeneşti aflate în pericol şi acţionează pentru deszăpezirea principalelor căi de acces şi pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate în localităţile afectate de ninsorile abundente. De la începutul operaţiunilor de sprijin umanitar, elicoptere şi autocamioane militare au distribuit populaţiei izolate aproape 310 tone de produse alimentare, în 75 de localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Vrancea", menţionează MApN.

  • Două maşini cu alimente au ajuns la persoanele înzăpezite din două localităţi ale judeţului Călăraşi

Două maşini cu alimente adunate în cadrul campaniei de colectare din Olteniţa au ajuns, miercuri, la oamenii înzăpeziţi din localităţile Sohatu şi Plătăreşti, judeţul Călăraşi, ajutoarele fiind transportate cu sprijinul poliţiştilor de frontieră şi al jandarmilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, poliţiştii de frontieră din Olteniţa s-au înscris şi ei în campania de colectare de alimente şi alte ajutoare, iniţiată în municipiu, iar împreună cu jandarmii au mers la persoanele afectate, din cele două localităţi, pentru a le duce alimente, cu ajutorul utilajele de deszăpezire care au îndepărtat troiene ce depăşeau pe alocuri trei metri.

"Ajunşi în zonele sinistrate, oamenii legii, sub îndrumarea autorităţilor locale, au adus un strop de bucurie în sufletele celor greu încercaţi de urgiile viscolului şi ale temperaturilor extrem de scăzute", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, subinspector Mihaela Simion.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii de frontieră din Olteniţa şi jandarmii călărăşeni au încheiat acţiunea de donare a alimentelor şi au părăsit localităţile Sohatu şi Plătăresti, din judeţul Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici