România, ţară de tranzit pentru fugarii sirieni şi irakieni care vor să ajungă în Vestul Europei

  • 13 cetăţeni din Siria şi Irak, prinşi de poliţiştii de frontieră în Girişu de Criş.
  • La vama Nădlac, un camion cu numere de Bulgaria ascundea alţi transfugi.
376 afișări
Imaginea articolului România, ţară de tranzit pentru fugarii sirieni şi irakieni care vor să ajungă în Vestul Europei

Fugari ascunşi în camion

13 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zona de graniţă au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Girişu de Criş joi seară. Bănuirea e că aceştia au vrut să fugă ilegal din România pentru a ajunge în Occident.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, descoperirea a fost făcută la ora 22.30, în timpul misiunilor derulate în zona de competenţă.

"Persoanele în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Irak şi Siria, având vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră", arată comunicatul.

O altă descoperire a fost făcută în cursul aceleiaşi zile, la ora 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în camionul cu numere de Bulgaria condus de un cetăţean turc, pe sensul de ieşire din ţară.

Conform documentelor, şoferul transporta uşi termopan pentru o societate comercială din Belgia.

Dar, la control, frontieriştii au depistat, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici