România, vizată de proceduri de infringement. Comisia Europeană cere aplicarea normelor în operaţiunile petroliere

  • Comisia Europeană cere Poloniei şi României să transpună, să pună în aplicare şi să aplice corect normele UE privind siguranţa operaţiunilor petroliere şi gaziere offshore.
  • Comisia a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere Poloniei şi României pentru că nu au integrat corect anumite aspecte ale Directivei privind siguranţa activităţilor offshore în sistemele lor juridice.
483 afișări
Imaginea articolului România, vizată de proceduri de infringement. Comisia Europeană cere aplicarea normelor în operaţiunile petroliere

În această directivă, UE a pus în aplicare un set de norme menite să contribuie la prevenirea accidentelor şi la asigurarea unei reacţii prompte şi eficiente în cazul producerii unor astfel de accidente.

Statele membre trebuie să se asigure că întreprinderile - cărora le acordă o licenţă de explorare sau de producţie - sunt bine finanţate, dispun de expertiza tehnică necesară şi au la dispoziţie resurse care să poată fi utilizate atunci când este necesar.

Trebuie instituită o autoritate independentă pentru a asigura respectarea cerinţelor de siguranţă, precum şi un sistem adecvat de gestionare a cererilor de despăgubire în caz de accident. Întreprinderile sunt pe deplin răspunzătoare de daunele ecologice cauzate speciilor şi habitatelor naturale protejate.

Statele membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a soluţiona deficienţele semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici