Românii aleg litoralul din ţară pentru vacanţă la vară

Aproape 90% dintre românii care au mers pe litoral în ultimii 3 ani vor să revină în vacanţă la vară. Peste jumătate dintre ei iau în calcul alocarea unor bugete mai mari, conform unui sondaj.

288 afișări
Imaginea articolului Românii aleg litoralul din ţară pentru vacanţă la vară

Românii aleg litoralul din ţară pentru vacanţă la vară

Astfel, potrivit cercetării la care au participat 4.026 de persoane, peste 87% dintre respondeţi au declarat că iau în calcul această destinaţie pentru o vacanţă vara viitoare, în vreme ce aproape 11 procente nu au luat încă o decizie în această privinţă.

Românii care au de gând să-şi rezerve un sejur pe litoralul românesc pentru 2023 susţin că au în vedere alocarea unui buget mai mare pentru pachetul turistic. Astfel, peste jumătate dintre participanţii la sondaj (56,7%) au declarat că sunt dispuşi să plătească mai mult pentru sejurul la Marea Neagră, în timp ce puţin peste 37% afirmă că vor aloca aceeaşi sumă ca în 2022.

Invitaţi să indice un prag tarifar până la care sunt dispuşi să meargă, peste 64% dintre respondenţi au precizat că iau în calcul să plătească peste 2000 lei pentru sejurul la mare, iar 30,3% se gândesc să aloce între 1000 şi 2000 de lei pe vacanţă. Doar 3,6% îşi propun să acorde un buget de sub 1000 de lei per sejur.

Românii care îşi fac vacanţele pe litoralul autohton se orientează, în proporţie covârşitoare, către unităţile de cazare de 3 (58,5%) şi 4 stele (26,1%), iar în ceea ce priveşte serviciile incluse în pachetul turistic, cei mai mulţi - 37% - au declarat că preferă sejururile all inclusive, în vreme ce 29,6% caută cazare cu mic dejun. Cei mai puţini - 13,3% - sunt interesaţi de un pachet ce include doar cazarea, iar restul preferă variantele de cazare cu demipensiune.

Saţiunea Eforie Nord este preferata persoanelor care au participat la sondaj, clasându-se pe prima poziţie cu 26,5%. Pe locul al doilea se află Mamaia, staţiune aleasă de 20,6% dintre respondenţi. Urmează pe poziţia a treia, dar la mare distanţă de primele două clasate, staţiunea Saturn - cu 9,4%, şi pe locul 4 - Neptun, cu 7,7%. Topul 5 este completat, la egalitate, de Venus şi Jupiter.

Datele companiei Litoralulromanesc.ro mai arată că cei mai mulţi români merg în vacanţă pe litoralul românesc împreună cu familia (68%) sau cu partenerul/partenera (aproape 21%), în vreme ce prietenii sunt aleşi pentru vacanţă de doar 5,6% dintre respondenţi.

72% dintre participanţii la sondaj merg în această destinaţie o singură dată pe an, litoralul fiind frecventat de două sau mai multe ori pe an de restul respondenţilor.

La sondajul efectuat în perioada 7-14 octombrie au participat 4.026 de persoane. Peste două treimi dintre respondenţi sunt în categoria de vârstă 35-54 de ani, 15% sunt din categoria de vârstă 55-65 de ani, 10,5% au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani, aproape 5 procente au peste 65 de ani şi doar 1% au între 18 şi 24 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
litoral,
români,
sondaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici