Românii care au venit sau vor veni din Mexic nu au simptome de gripă

Niciunul dintre românii care au venit sau care urmează să revină în ţară din Mexic, respectiv de la Acapulco şi Cancun, nu prezintă simptome ale gripei AH1N1, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Mihai Ursa, purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătăţii.

17 afișări
Imaginea articolului Românii care au venit sau vor veni din Mexic nu au simptome de gripă

Românii care au venit sau vor veni din Mexic nu au simptome de gripă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primii trei români au venit, joi, din Mexic, cu escală la Londra. La venirea în ţară, ei au completat un chestionar în care au declarat că nu prezintă simptomele gripei AH1N1. De altfel, ei au fost întrebaţi dacă prezintă febră sau alte simptome specifice gripei atât la prima îmbarcare, cât şi atunci când au făcut tranzitul spre România.

Vineri, este aşteptat să sosească un grup de 21 medici care au participat la un congres mondial de diabet, organizat la Acapulco. Aceştia au declarat la plecare că nu prezintă simptomele specifice gripei AH1N1.

Totodată, alţi şase români sunt aşteptaţi să vină din Cancun (Mexic), ei făcând, la plecare, declaraţii similare.

Românii care revin din Mexic vor fi informaţi despre noul tip de gripă, iar dacă prezintă simptomele bolii vor fi sfătuiţi să meargă la un spital de boli infecţioase, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, unul dintre membrii Comitetului de coordonare al Ministerului Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.

Noul virus gripal A(H1N1), descoperit recent, este un nou subtip de virus gripal care se transmite la om şi care conţine gene de la viruşii gripei porcine, aviare şi umane, într-o combinaţie care nu a fost observată, până în prezent, nicăieri în lume. În plus, există dovezi că acest virus se transmite de la om la om, iar boala cauzată a fost gravă într-un număr semnificativ de cazuri în Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici