Românii nu se duc la service pentru a-şi repara maşinile

Doar puţin peste jumătate (56%) dintre posesorii de autoturisme din România merg la service pentru rezolvarea problemelor maşinii, restul preferând să se ocupe personal sau să apeleze la persoane cu cunoştinţe în domeniu, potrivit unui studiu al portalului Auto.ro şi firmei de cercetare Daedalus.

185 afișări
Imaginea articolului Românii nu se duc la service pentru a-şi repara maşinile

Românii nu se duc la service pentru a-şi repara maşinile (Imagine: Shutterstock)

De asemenea, analiza arată că majoritatea celor care ajung la service solicită revizii (42%), inspecţia tehnică perioadică (35%) şi schimbări de consumabile (23,5%). Doar 21% dintre respondenţi au mers la service pentru reparaţia vehiculului.

Dintre conducătorii care duc maşina la centrele specializate, aproape 60% preferă service-urile independente, iar restul caută reparatori agreaţi de producătorul maşinii.

De asemenea, 46% dintre respondenţi au declarat că nu au avut probleme cu autoturismul în ultimile 12 luni, restul raportând defecţiuni mecanice (25,5%), nereguli legate de instalaţia electrică (13%) şi alte probleme.

Din studiul celor două firme reiese şi că posesorii auto sunt mai mulţumiţi de serviciile personalului centrelor de reparaţii şi calitate, mai puţin de preţ şi operativitate. BMW, Mercedes, Audi, Skoda, Fiat şi Volkswagen conduc în topul satisfacţiei referitoare la calitatea lucrării service-ului. Fiat, BMW, Audi, Skoda, Opel şi Mercedes conduc clasamentul satisfacţiei după preţ.

Analiza mai arată că circa 40% dintre maşini au fost produse în perioada 1990-2000, 35% între 2000 şi 2005, 20% după 2005 şi 5% înainte de anul 1990.

Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un eşantion de 13.751 de şoferi, prin sondare efectuată online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici