Românii, patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Românii participanţi la cea de-a 6-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Olavarria, în Argentina, în perioada 7 - 13 octombrie, au cucerit patru medalii - două de argint şi două de bronz, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei.

615 afișări
Imaginea articolului Românii, patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Românii, patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (Imagine: www.edu.ro)

Cele două medalii de argint au intrat în posesia lui Paul Văcariu (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu) şi a lui Andrei Moldovanu (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca).

Ana-Isabelle Carmen Florea (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Constantin Octavian Puiu (clasa XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) au obţinut medaliile de bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) constă în două probe, una teoretică şi alta practică.

Anul acesta au participat la competiţie peste 70 de elevi din 18 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici