Românii preferă să astepte ajutoare sociale în loc să muncească

În plină criză, când rata şomajului creşte de la o lună la alta iar companiile dau faliment, cel mai mare exportator de legume din ţară, SC SUD OIL SRL, doreşte să angajeze, dar nu are pe cine.

228 afișări
Imaginea articolului Românii preferă să astepte ajutoare sociale în loc să muncească

Românii preferă să astepte ajutoare sociale în loc să muncească (Imagine: www.gandul.info)

Reprezentanţii firmei care deţine serele de la Işalniţa se declară învinşi de legislaţia care le permite oamenilor să stea acasă şi să primească ajutoare sociale de la stat. Majoritatea preferă această variantă în loc să se angajeze. În judeţul Dolj, unde sunt amenajate serele, rata şomajului este de 13%.

Societatea exportă circa 10 mii de tone de castraveţi în toată Uniunea Europeană, iar acum afacerea stagnează din cauza personalului insuficient.

Citeşte mai multe despre problema lipsei forţei de muncă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici