Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei

Proprietarii care nu au intrat în posesia titlului de proprietate pentru terenurile "cotă indiviză" aferente apartamentelor pot cere eliberarea acestora primăriilor în raza cărora domiciliază. Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuţă, a explicat pentru Gândul avantajele obţinerii titlului de proprietate pe cota indiviză de teren aferent apartamentului.

931 afișări
Imaginea articolului Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei

Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Mai mult de jumătate dintre locuinţele proprietate personală au peste 40 de ani vechime, iar 90 la sută dintre locuinţe au fost făcute înainte de 1989. Există posibilitatea ca în locul blocurilor vechi, peste câţiva ani, să fie construite unele noi iar titlul de proprietate asupra terenului poate constitui o garanţie. După demolare, în caz de cutremur, inundaţii sau din cauza vechimii acestora, proprietarii pot cere să-şi construiască apartament pe aceleaşi terenuri. Emiterea titlului de proprietate nu necesită mari cheltuieli. Nu este nevoie nici măcar de copii legalizate de notari. Costă aproximativ 200 de lei şi este indicat ca acesta să fie cerut de toţi proprietarii dintr-un bloc, prin intermediul administratorului".

Citeşte mai multe despre titlul de proprietate pentru terenurile "cotă indiviză" pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici