Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranţi în Marea Britanie a fost extrădat

Românul acuzat că ar fi cauzat moartea a 39 de imigranţi, care au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific, în Marea Britanie, a fost extrădat definitv joi, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

267 afișări
Imaginea articolului Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranţi în Marea Britanie a fost extrădat

Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranţi în Marea Britanie a fost extrădat

Marius Mihai Drăghici este acuzat că făcea parte dintr-o reţea care a coordonat călătoriile imigranţilor în Marea Britanie. Românul în vârstă de 48 de ani lucra în industria de transport şi avea legături în Bacău, dar şi în Spania, conform Sky News.

Victimele din camionul frigorific erau bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. Acestea s-au sufocat după ce au fost închise într-un camion care a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019, timp de aproape 12 ore.

Românul Marius Mihai Drăghici, acuzat ca ar fi cauzat în marea Britanie, moartea a 39 de imigranţi, a fost extrădat joi în mod definitiv de către ÎCCJ, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

„Cu o groază de greşeli de procedură pe care le-am sesizat instanţei de judecată, cu un mandat de arestare nul în opinia mea, ne-am aruncat cetăţeanul român ca pe nimic în mâinile unei ţări non-UE, care, în mandatul de arestare nu reuşise să explice CUM a fost implicat de fapt românul în moartea celor 39 de imigranţi. Deşi mandatul are grave probleme de legalitate şi autorităţile în Marea Britanie au refuzat să pună la dispoziţie actele ce stau la baza mandatului, (deşi Curtea de Apel Bucureşti le ceruse) ÎCCJ, în 5 ore de la contestaţie, a clarificat deja că trebuie să fie extradat”, spune avocatul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
imigrant,
extrădare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici