Românul suspectat în cazul crimei din Dublin a fost reţinut

MAE a transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX că cetăţeanul român acuzat în cazul uciderii unei conaţionale din Dublin a fost reţinut de autorităţile locale iar misiunea diplomatică a României la Dublin, i-a pus la dispoziţie o listă cu avocaţi la care poate apela în apărarea sa.

80 afișări
Imaginea articolului Românul suspectat în cazul crimei din Dublin a fost reţinut

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Nici Ministerul de Externe şi nicio altă instituţie nu a comunicat public identitatea persoanei reţinute, dar surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în acest caz.

De altfel, contactată de MEDIAFAX, Poliţia din Dublin a precizat, marţi, că "din raţiuni juridice" nu poate oferi nicio informaţie despre acest caz.

MAE precizează că românul suspect în acest caz a fost reţinut de autorităţile locale în cursul zilei de luni şi în perioada următoare va fi prezentat în faţa instanţei de judecată.

Pe perioada cât a fost internat în spital, cetăţeanul român a fost vizitat, la solicitarea sa, de către reprezentanţii Ambasadei.

În acelaşi timp, Ambasada României la Dublin ţine legătura cu persoana care a fost desemnată drept reprezentant oficial al familiei cetăţenei române decedate, care se va ocupa de formalităţile de repatriere a corpului neînsufleţit. În baza documentaţiei transmise misiunii diplomatice, persoana în cauză beneficiază de asistenţă consulară, fiindu-i facilitat contactul cu autorităţile irlandeze.

Poliţia irlandeză a solicitat sprijinul Poliţiei Române în ancheta privind moartea prin înjunghiere a unei românce în Dublin şi în care principalul suspect este vicepreşedintele PDL Hunedoara, Marian Mihalache.

Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, iar atacatorul său ar fi încercat apoi să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât. Suspectul a fost dus la Spitalul St. Vincent din Dublin.

Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin. Fostul partener al femeii ar fi fost de profesie avocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici