Romeo Tălmaciu, creatorul primei fanfare pentru copii, „Rotaria”, a murit la vârsta de 61 de ani

Fondatorul „Rotaria”, prima fanfară pentru copii din România, Romeo Tălmaciu, a murit, joi dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urma unui stop cardiac, potrivit unor surse medicale. În urmă cu o săptămână, profesorul suferise un accident vascular cerebral, în timpul repetiţiilor.

1362 afișări
Imaginea articolului Romeo Tălmaciu, creatorul primei fanfare pentru copii, „Rotaria”, a murit la vârsta de 61 de ani

FOTO: Rotaria Brass Band, Facebook

Profesorul Romeo Tălmaciu, fondatorul Fanfarei „Rotaria", din judeţul Vaslui, a murit joi, la vârsta de 61 de ani.

”Vă pot confirma că a decedat în spital”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Colegii lui Romeo Tălmaciu regretă moartea acestuia.

”Nu sunt cuvinte în situaţia aceasta. Un om tânăr, un talent, abia întors din străinătate, din Germania. Suntem cu toţii şocaţi de eveniment şi încercăm să îl conducem cu onor spre ultimul drum”, a spus, pentru MEDIAFAX, Mirela Nistoroschi, directorul Palatului Copiilor Vaslui.

Vasile Lapa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, prieten al profesorului, spune că fondatorul „Rotaria” a trăit pentru muzică şi, deşi medicii i-au recomandat să stea mai liniştit, nu a ascultat şi a continuat să meargă în turnee.

”Soţia lui a fost cea care m-a anunţat azi-dimineaţă (joi – n.r.), la 6 şi ceva. Ştiam că este la spital, a avut un accident vascular vineri, în timpul orei, la repeţii. El a murit pentru muzică, pentru că după ce a avut stop-cardiac în februarie anul acesta, după ce şi-a revenit, a trecut direct la catedră, iar înainte de a se întâmpla accidentul vascular a participat la un turneu internaţional în Germania, cu „Rotaria”, deşi medicii l-au sfătuit să fie mai liniştit. Împlinise 61 de ani în martie. O veste cumplită, practic asemenea oameni se nasc foarte rar, nu ştiu dacă o să mai fie cineva care să continue brandul „Rotaria”. Avea cel puţin şase oraşe europene unde era chemat an de an, la festivaluri. Înmormântarea probabil va avea loc duminică, pentru că, în această perioadă, inspectoratul e în sărbătoare, împlineşte 50 de ani şi mai au un simpozion internaţional de arheologie didactică şi ca să fie toţi profesorii mai mult ca sigur duminică. Trupul neînsufleţit va fi depus la capela bisericii din centrul Vasluiului”, a spus Vasile Lapa.

Apropiaţii profesorului susţin că Romeo Tălmaciu a mai suferit un stop cardiac în luna februarie, în timp ce se afla la volan, însă şi-a revenit, după ce a primit îngrijiri medicale.

Acesta a susţinut spectacole cu Fanfara „Rotaria” de la Palatul Copiilor atât în România, cât şi în străinătate. În octombrie a participat la un Festival Internaţional de Muzică, în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici